Vo Vranovskom okrese pokračujú zabezpečovacie práce po povodniach

18.08.2005 Celý región

Vranov nad Topľou 17. augusta (TASR) - Zabezpečovacie práce po silných búrkach, ktoré postihli obce Vranovského regiónu z pondelka na utorok pokračujú naďale...
Vranov nad Topľou 17. augusta (TASR) - Zabezpečovacie práce po silných búrkach, ktoré postihli obce Vranovského regiónu z pondelka na utorok pokračujú naďalej. Prvé odhady povodňových škôd presahujú len v spomínanom okrese 15 miliónov korún. Konkrétna suma bude známa v priebehu budúceho týždňa.

Prívalovými vodami z vyliatych miestnych potokov a riek bolo postihnutých asi 80 percent z celkového počtu 76 obcí vranovského regiónu. Najkritickejšia situácia bola v pätnástich obciach, kde pretrváva tretí stupeň povodňovej aktivity. \"Naďalej sa čistia ulice, pivnice a domy od nánosov bahna, blata a naplaveného štrku, vykonávajú sa nevyhnutné úpravy na tokoch, komunikáciách a pod. , \" uviedol pre TASR predseda obvodnej povodňovej komisie vo Vranove nad Topľou Jozef Bednár. Dodal, že vyčistené sú studne a žumpy a ani z jednej obce nebola vznesená požiadavka na dodávku pitnej vody.
Podľa Bednára sa situácia v regióne skonsolidovala a upokojila, aj keď počasie nie je práve najlepšie. \"Stále je pod mrakom, čo u ľudí nevyvoláva dobrú náladu, \" doplnil Bednár. Situácia v postihnutých obciach si nevyžiadala ľudské životy ani evakuáciu obyvateľov.
Podľa predsedu komisie najkritickejšia situácia bola v utorok v obciach Čičava, Merník a Michalok, ktorým vyliate potoky odrezali prístupovú cestu k Vranovu a v Remeninách, kde príval strhol cestu pri moste v smere na Domašu, v Matiaške a pod.
 

Vyberte región

mark